Laulusäkeistöt tekstinä MuseScoressa

MuseScore 1.3:ssa eivät kaikki toiminnot löydy aivan intuitiivisesti, eikä suomenkielinen käsikirjakaan dokumentoi ihan kaikkea. Tällainen tapaus on laulun säkeistöjen kirjoittaminen tekstinä sivun alaosaan.

Ratkaisu löytyy valikosta: Luo > Tahdit / kehykset  > Lisää pystysuora kehys loppuun. Tämä tekee sivun alareunaan laatikon. Kaksoisklikkaamalla laatikon reunaa siihen tulee kahva, josta vetämällä voi säätää laatikon kokoa.

Lisää pystysuora kehys loppuun.

Kun klikkaat hiiren oikealla napilla (tai control-klikkaat) laatikon sisällä, saat taas näkyviin valikon. Tästä pitää valita Lisää > Tekstikehys. Tekstikehykseen voit sitten suoraan kirjoittaa sanoja.

Lisää tekstikehys

Useita säkeistöjä kirjoittaessa kannattaa huomata yksi kommervenkki: uusi tekstikehys syntyy aina pystysuoran kehyksen vasempaan ylänurkkaan. Vedä siis aiemmin kirjoittamasi säkeistö sivuun, jotta näet mitä kirjoitat. Lopuksi voit sitten järjestellä säkeistöt hiirellä vetämällä.

Käsikirjassa tätä aihetta ei löydä Teksti-osastosta, vaan Muotoilun alta.