MuseScore.com muuttui: ilmainen ja pro-versio

MuseScore-nuotinkirjoitusohjelman tekijöiden ylläpitämä MuseScore.com-sivusto on kokeiluvaiheen jälkeen julkaistu virallisesti, ja sen käyttöehtoihin on tullut huomattavia muutoksia. Tästedes ilmaiskäyttö on rajoitettu viiteen kappaleeseen, ja rajattoman tallennustilan ja eräiden muiden lisäominaisuuksien saamiseksi on maksettava vuosittainen käyttömaksu. Tekijät ilmoittavat tavoitteekseen, että voisivat sivuston tuotolla rahoittaa kokopäivätoimisen työskentelynsä MuseScore-ohjelman kehittäjinä.

Saa nähdä, mitä tästä seuraa. Ehkä käyttö muuttuu ammattimaisemmaksi ja sisällön keskimääräinen laatu kohenee, kun ilmaiskäyttäjät rupeavat harkitsemaan, miten viiden kappaleen kiintiönsä käyttävät. Ehkä viisi kappaletta riittää vielä nuotinkirjoituskurssin harjoitustöihin, mutta esimerkiksi oppilailleen nuotteja jakava soitonopettaja saattaa joutua harkitsemaan, maksaako vuosimaksun vai muuttaako jotenkin toimintatapojaan.

Sivuston ulkoasuun ja toimintaan on tehty joitakin muutoksia, ja pieniä – toivottavasti ohimeneviä – häiriöitä esiintyy.

MuseScore.com-palvelun muutos ei vaikuta mitenkään itse MuseScore-ohjelmaan. Se pysyy vastedeskin maksuttomana.