MuseScore.com yksityisenä nuottivarastona

Jos kirjoitat nuotteja MuseScorella eri tietokoneilla, voit käyttää MuseScore.com-palvelua yksityisenä nuottivarastona, johon pääset käsiksi miltä tahansa tietokoneelta, jossa on verkkoyhteys. Kaupan päälle palvelu tekee nuoteistasi myös tulostettavan PDF-tiedoston, joten voit kirjoittaa kotona ja tulostaa töissä, tai päinvastoin.

Kukaan muu ei pääse näkemään työtäsi, kun teet nuotistasi yksityisen. Toimintajärjestys MuseScore-ohjelmassa on tämä:

 1. Tallenna työ aina paikalliselle koneelle: TiedostoTallenna (⌘S).
 2. Tallenna työ MuseScore.comiin: TiedostoSave Online…
 3. Ohjelma pyytää lupaa yhdistää palveluun. Vastaa OK.
 4. Seuraavaksi avautuu selainikkuna, jossa pyydetään tunnustasi ja salasanaasi MuseScore.com-palveluun. Anna ne ja napsauta Log in -painiketta.
 5. Seuraavalla sivulla pyydetään vielä vahvistusta, että sallit ohjelman yhdistää palveluun. Napsauta Allow Access -painiketta.
 6. Palaa MuseScore-ohjelmaan. Siellä on vielä yksi tiedustelu, jossa pyydetään vahvistusta. Vastaa OK.
 7. Seuraavaksi annetaan kappaleen tiedot. Kirjoita teoksen nimi ja sopiva kuvaus, joka tulee näkyviin nuotin oheen. Huolehdi, että kohdassa, jossa määrätään, ketkä näkevät nuotin palvelussa, on valittuna ”Just you”. Napsauta OK.
 8. Ohjelma siirtää kuvan palveluun ja ilmoittaa pian siirron olevan valmis.
 9. Kun nyt suunnistat selaimellasi MuseScore.comissa omiin nuotteihisi (My Sheet Music), näet, että kappalettasi valmistellaan näytettäväksi.

Muista nämä

 • MuseScore-ohjelma muistaa Tiedosto-valikon Avaa entinen -kohdassa työt, joita olet tehnyt viimeksi tällä koneella. Jos olet jatkanut kirjoittamista toisella koneella, tänne tallennettu versio ei ole ajantasaisin.
 • Kannattaa siis antaa liikuteltavalle työlle versionumeroita esimerkiksi päivämäärän mukaan. Käytä tähän Tiedosto-valikon Tallenna nimellä… -kohtaa (⇧⌘S). Tällöin uusi versio ei tuhoa vanhaa.
 • MuseScore.comiin siirrettäessä työ ei korvaa siellä olevaa vanhempaa versiota, vaan joka kerta syntyy uusi kappale. Siksi versionumerointi on tärkeää. Voit säilyttää vanhoja versioita varmuuskopioina, mutta ne kannattaa ehkä poistaa, kun saat työn valmiiksi.