MuseScore-nuotinkirjoitusohjelma

MuseScore on vapaa nuotinkirjoitusohjelma, joka sopii hyvin musiikinopiskelijan ja -opettajan käyttöön. Se on saatavissa ilmaiseksi Linuxille, Macille ja Windowsille, joten voit asentaa sen omaan koneeseesi eikä sinun tarvitse jonottaa oppilaitoksen Sibeliuksella varustetuille tietokoneille. MuseScore selviytyy tavanomaisista nuotinnustehtävistä hyvin. Jos jossakin vaiheessa tarvitset ammattilaisohjelman edistyneitä ominaisuuksia, voit siirtää MuseScorella tehdyt nuotit Sibeliukseen MusicXML-tiedostona ja jatkaa työskentelyä Sibeliuksella. MuseScore muistuttaa toiminnoiltaan ja ulkonäöltään Sibeliusta, joten Sibeliuksen käytön aloittaminen on helppoa, jos olet opetellut MuseScoren peruskäytön.

MuseScorelle on tehty hyviä aloitusoppaita, joten tällä sivulla ei ole käyttöohjeita vaan linkkejä verkossa olevaan materiaaliin.

Ohjelman voi hakea MuseScore.orgista. Siellä on myös sarja lyhyitä videoita, jotka katsomalla pääsee alkuun.

Paras suomenkielinen johdatus MuseScoren käyttöön on Jari Eerolan kirjoittama opas. Samoja asioita käydään läpi virallisessa käsikirjassa. Muita oppimateriaaleja ovat mm. tämä johdatus, esittely ja sekalaiset videot.

2 vastausta artikkeliin ”MuseScore-nuotinkirjoitusohjelma

  1. Hannu Knuutila

    Olisiko Teiltä mahdollista saada nuotikirjoituohjelma?

    1. Matti Sunell

      Musescoren saa helpoimmin virallisesta lähteestä. Omaa asennuspalvelua en ole ajatellut tarjota erikseen, se olisi liian kallis. Kurssien yhteydessä asennusapua tietysti on saatavissa.

Kommentointi on suljettu.